1. Ascending Empires . Metų atradimas. Kaltuko mechanika, taktika, strategija viename.
2. Nightfall. Geriausias "deckbuilding" žaidimas. Jame tai, ko man trūko Dominion'e - tiesioginė konfrontacija.
3. Catacombs. Dar vienas kaltukas. Tikrai yra pakankamai vietos taktikai jame.
4.Dominant Species. Vienintėlis šiais metais darbadėjus, kuriam nekilo alergija. Gerokai skiriasi nuo kitų darbadėjiškų žaidimų.
5.Chronicle. Labai geras pakirstukinis fileris. Puikia tematika - angelas, velniai. Kažkam gali pasirodyti chaotiškas, bet labiau įsigilinus, tai procesas tikrai valdomas.
6.Ideology: The War of Ideas. Patiko žaidimo idėja, atmosfera. Mechanika puiki iki šiol nematyta. Konfrontacija, diplomatija. Visa tai, kas man patinka.
7.Formula Motor Racing. O tai jau atradimas filerių klasėje. Žaidimas teikiantis labai daug teigiamų emocijų. Paprastas ir genialus. Ir rimtam žaidėjui ir pradedančiam.
8.Blood Bowl: Team Manager - The Card Game. Geras kortinis žaidimas atmosferinis, konfrontacinis.
9.Nefarious. Donald X. Vaccarino šedevras, kuris man žymiai geresnis už išreklamuotąjį Kingdom Builder. Tinkamas ir patyrusiems žaidėjams ir tinkamas kaip " get a way" kategorijos žaidimas.
10.The New Era. Labai geras lenkų kūrėjo kortinis žaidimas. Pakanamai sudėtingas, bet tikrai verta išbandyti ir įsigilinti. RFTG sėdi kampe ir verkia.
Į topą nepateko ir nepaskelbtas metų atradimu The Ares Project, tik todėl, kad atradau jį visiškai metų pabaigoje ir kol kas tik 3 partijos. Taigi palieku jį kitiems metams. Kadangi topas ne guminis, tai nepateko tokie žaidimai, nors pretendavo: Crokinole, Arcana, Formula D, Safranito, Panic Station, Gloom, Sido civilizacija, The Struggle for Catan ir dar pusšimtis puikių žaidimų kuriuos man tingu vardinti