Papasakosiu iš savo pusės. Kitiems paliksiu jų puses

Na, be abejonės Eclipse užims solidžią vietą mano 2012-ųjų top 10-uke. Antra partija su ateiviais nenuvylė.
Sužaidžiau gynybinio profilio partiją. Jau matydamas startines rases ir turėdamas tikslą vystyti technologijas nusprendžiau, kad taika su visais man visai priimtina. O tai - nei dau nei mažai - namų hex'o atitikmuo pagal resursų gavybą. Kadangi reikėjo mokslinių planetų, nevysčiau periferijų (III lygio hexų), o ėmiau I ir II. Traukimas buvo labai sėkmingas - jokių ateivių + mokslas. Kaip ir buvo viskas aišku nuo pradžių. Reikėjo tik sumažinti interesą visiems laužyti su manim taiką, taigi vienas kitas erdvėlaivis buvo būtinas
Tačiau godumas padarė savo. Matydamas Mindaugo centre gynybines bazes surezgiau planą neduoti jam net iššauti, t.y. įskristi su trim interceptoriais, nešinais pirmenybę turinčiom raketom. Tačiau apsiskaičiavau su veiksmais, teko atstatyt ėjimą, o Mindaugas jau žinojo mano ketinimus
Uodega pradėjo svilt pačioje pabaigoje, kai visi trys žaidėjai pradėjo regzti sąmokslą mane atakuoti. Čia vėlgi suveikė technologinis išsivystymas ir sąjungos (tikėjausi, kad kažkas nenorės laužyti sąjungos ir gauti išdaviko kortą).
Su Linu buvau nusprendęs nesikapot, aišku, laukiau kol jis prisikas iki Mindaugo, bet teritorijos nebuvo tam palankios.
Bet kokiu atveju, pagrindiniu pavojum laikiau Mechaniką Mindaugą su super duper laivais ir mažais gamybos kaštais. Todėl dar pradžioje širdis dainavo, kad jis pradėjo Tomui kramtyt šoną

Jei Tomas nebūtų pradžioje buvęs atitvertas nuo centro ir būtų sudaręs sąjungą su Mindaugu, šansų laimėti būčiau turėjęs mažai.
Taigi, žaidimas išlieka pica, kurios pagrindas - ekonomika, sūris - technologijos, o kiti priedai, tokie kaip socialinė pusė, karyba ir tyrinėjimai suteikia išskirtinio skonio. Gal kada nors dar ir sužaisčiau partiją. Bet tik su ateiviais.
Linkėjimai stalo kolegoms ir ačiū Linui, kad paskutinį ėjimą pakeitė judėjimo kryptį